Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Victòria judicial de Tamara Carrasco: El TS confirma l’absolució, després de 4 anys de persecució

|

- Publicitat -

El Tribunal Supremo (TS) ha confirmat l’absolució de l’activista Tamara Carrasco per 11 vots a 6. D’aquesta forma, ha quedat desestimat el recurs que havia presentat la fiscalia contra la sentència de l’Audiència de Barcelona que, en la línia del que havia fet prèviament un jutjat penal, l’havia absolt d’un delicte d’incitació a desordres públics. L’absolució s’ha aconseguit, tot i els vots contraris de Manuel Marchena, Pablo Llarena, Antonio del Moral, Julián Sánchez Melgar i Vicente Magro que la volien condemnar.

La fiscalia havia recorregut l’absolució de Carrasco i tornava a demanar set mesos de presó. Tot i les dues sentències absolutòries prèvies, considerava que l’activista dels CDR va incitar a cometre desordres públics en haver enviat un àudio en un grup de WhatsApp després de la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya el març del 2018.

Publicitat

El ministeri públic creu que les dues sentències prèvies no apliquen la modificació del Codi Penal realitzada el 2015, que permetria condemnar Carrasco per difondre missatges destinats a alterar l’ordre pública encara que els desordres no s’acabessin cometent.

Un missatge de WhatsApp no implica difusió pública

En la primera sentència que va absoldre Carrasco, la jutgessa criticava durament la investigació feta per la Guàrdia Civil, que no ha pogut explicar com va obtenir l’àudio amb la veu de Carrasco ni demostrar com es va difondre. Considerava que no es pot demostrar que l’enviés a cap CDR, ni que cap acció de protesta que es va dur a terme respongués a aquest àudio. La magistrada, de fet, afirmava que el missatge de l’activista de Viladecans era informatiu, no incitava a cometre cap desordre i que les accions fetes pels CDR eren legals.

Per la seva part, l’Audiència subratllava que el missatge de WhatsApp no implica difusió pública i afegia que el missatge de veu no cridava a participar en les accions que es van produir aquells dies, que sí que qualificava de desordres públics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut