Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Vicent Partal afirma que la classe política “ha decebut a molta gent” a l’Entrega de la Medalla d’Honor als represaliats

|

- Publicitat -

El director del diari digital Vilaweb ha fet el discurs previ a l’entrega de la Medalla d’Honor en la qual ha destapat que hi ha hagut una activitat repressiva en contra de l’independentisme. Ha ressaltat els agredits el Primer d’Octubre entre moltes altres causes de persecució política. Per Vicens Partal, aquest referèndum és un dia fundacional, que considera que va marcar un punt de no retorn en les relacions amb Espanya i que marca el tret de sortida en la intensificació de la violència de l’Estat.

Partal ha explicat que “no s’hauria hagut de passar ni una nit a presó” perquè “la repressió s’hauria d’haver aturat després del dictamen d’Estrasburg”, però ha lamentat que no ha estat així i que continua. D’aquesta manera, ha afirmat que la llista de la persecució política impressiona, especialment en les administracions, tot i que no es limita en aquest col·lectiu. I de fet, diu que és impossible elaborar-la, perquè és molt àmplia

Publicitat

Ha volgut subratllar que les autoritats polítiques han estat la cara més visible, però que la repressió no s’ha limitat aquí, sinó que el CDR també ha estat objecte de persecució i moltes causes particular. Ha destacat també els represaliats en les protestes en contra la sentència dels presos polítics entre d’altres.

Partal també ha mencionat al grup de represaliats que no han volgut ser a l’entrega de Medalla d’Honor “perquè ho consideraven un acte hipòcrita” i ha apuntat que no és just parlar dels represaliats i dels polítics com si fossin un blog homogeni.

El director de Vilaweb ha volgut agrair a tots els represaliats i advocats i juristes la seva acció antirepressiva i ha afirmat que la causa no s’aturarà fins que s’arribi a la independència. Ha conclòs dient que quan Catalunya sigui un independent, haurà triomfat la democràcia i que serà un moment en què “la por només un record del passat i el futur un full en blanc per millorar la vida de tots els catalans”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut