Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Vergés explota contra el desconfinament per fases del Gobierno: “Estan desgastant mentalment”

|

- Publicitat -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha criticat aquest divendres el pla de desconfinament per fases del Gobierno davant la pandèmia de coronavirus: “Les fases estan desgastant mentalment a tots”.

En comissió parlamentària telemàtica, la consellera ha assegurat que des de l’Executiu català tractaran de donar “missatges molt clars” perquè la ciutadania pugui comprendre la desescalada de forma clara.

Publicitat

“El nostre objectiu no és controlar la societat, és controlar l’epidèmia”, ha insistit Vergés, que ha advocat per donar directrius que la societat entengui i executi independentment de la fase en la qual es trobin.

Ha remarcat tres aspectes a tenir en compte a tot moment de la desescalada: les perones grans són les més vulnerables al virus; el Covid-19 és transmissible i cal trencar totes les cadenes de contagi i vigilar als contactes de positius; i s’han de mantenir les mesures d’higiene i de distanciament social “fins que acabi aquest malson”.

La consellera ha lamentat que el desconfinament s’ha convertit en “una espècie de concurs”, i ha insistit a donar missatge senzills que la gent entengui i no voler fer-ho tot de cop des de les administracions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut