Dissabte, 10 d'abril de 2021 - Edició 989
La República

Vergés evidencia el caos del Gobierno per gestionar les vacunes d’AstraZeneca

La consellera de Salut subratlla que la vacuna d’AstraZeneca ha acabat “on sempre havia defensat Catalunya”

Avatar
Agències 08/04/2021
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés; durant la seva intervenció després de signar el protocol d'intencions per a la reordenació del sistema sanitari de Valls. Foto del 19 de març del 2021 (horitzontal).

Alba Vergés ha subratllat després del Consell Interterritorial d’aquest dimecres que finalment el criteri que adopta l’Estat espanyol per a la vacuna d’AstraZeneca, d’administrar-la només a partir dels 60 anys, és el que “sempre havia defensat Catalunya”. La consellera de Salut ha afirmat que els topalls d’edat que havia posat el Gobierno “i que no compartien altres països” semblaven “inadequats” i “no ajudaven a una estratègia de vacunació amb tota la coherència que ha de tenir”. També ha recordat que el Govern havia defensat “sempre” que el criteri d’edat que ara s’adopta fos “prioritari” perquè és “criteri de risc sobre la covid”.

“Ens sembla que aquesta és la línia”, ha indicat Vergés, tot i que ha afegit que a l’executiu català no deixem d’estar “sorpresos d’aquest anar i venir” del Gobierno amb unes limitacions que “finalment acaben on sempre havíem defensat des de Catalunya”.