Dissabte, 8 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Vehí destrossa Sánchez comparant-lo amb Abascal: “El PSOE està fent discursos d’extrema dreta”

La diputada de la CUP critica que el president espanyol justifiqui la massacre amb l’argument de les màfies

Redacció 28/06/2022
La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí durant la intervenció a la cambra baixa espanyola | ACN

La diputada de la CUP al Congreso, Mireia Vehí, ha esbroncat Pedro Sánchez, el president espanyol “més progressista”, per justificar la massacre de Melilla i agrair la tasca a les autoritats marroquines.

Vehí ha criticat que faci un discurs sobre la migració i el cas de la frontera “igual que el d’Abascal”. “Les persones estan mortes per responsabilitat de les polítiques de la Unió Europea, per aliances com les de l’OTAN i per pactes entre l’executiu espanyol i el govern marroquí”, ha afirmat en roda de premsa.

La cupaire ha titllat l’actuació del règim marroquí de “necropolítica, política organitzada de la mort” i ha criticat que el PSOE hagi justificat la situació amb l’argument de les màfies. “Si el PSOE pensa continuar amb la política de persecució en la frontera, les màfies es converteixen en un argument pervers i insuficient per justificar els 37 assassinats”, ha afegit.

La diputada de la CUP també ha descartat l’argument de “l’efecte crida”. “L’obertura de fronteres no comportaria un col·lapse, és fals, és un argument d’extrema dreta que justifica que les seves vides valen menys que les nostres”, ha conclòs.

L’OTAN i la polèmica cimera

Pel que fa al paper de l’OTAN, l’anticapitalista ha assegurat que és una “amenaça per a la pau i la seguretat del món”. “Si no, Líbia, Iraq o l’Afganistan no estarien com estan”, ha afegit, tot seguit per condemnar la militarització de Madrid per la cimera.

Així mateix, ha lamentat que es destinin “milers d’euros que no arriben a les classes populars” als “antidisturbis i controls” perquè “una colla de senyors vestits amb corbata decideixi instaurar el caos en la pau mundial i dur a terme mesures com les que s’han vist a Ceuta i Melilla”.