Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Sánchez continua blanquejant el crim policial a Melilla agraint la tasca de la policia marroquí

El president espanyol “reconeix” la “feina” de la gendarmeria i les forces de seguretat espanyoles en un nou discurs ple d’hipocresia

Redacció 28/06/2022

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, “lamenta” la mort d’immigrants a la frontera de Melilla, però alhora “reconeix” la “feina” que està fent la gendarmeria marroquina i les forces i cossos de seguretat de l’Estat “que van repel·lir un atac a la frontera del nostre país”. En una entrevista a AP, el president espanyol assegura que els fets que van tenir lloc a la tanca de Melilla constitueixen “un intent d’assalt a la tanca que evidentment es fa fer de forma agressiva”. En aquest marc ha recordat que molts dels immigrants que van intentar saltar la tanca de Melilla ho van fer “amb destrals i ganxos”. Segons les autoritats marroquines van morir 23 persones, tot i que les ONG eleven la quantitat a 37.

Sánchez també ha apuntat que la cimera de l’OTAN que se celebra aquesta setmana a Madrid té com a objectiu mostrar la unitat dels aliats internacionals en la defensa dels valors democràtics davant la invasió a Rússia i Ucraïna. Segons el president espanyol, Vladímir Putin té com a objectiu “desestabilitzar” i “debilitar” la seguretat i prosperitat d’Europa.

El president espanyol ha recordat que un dels objectius de l’Estat a la cimera és que a més de reforçar la frontera est d’Europa, també es tinguin en compte les amenaces que arriben des de la frontera sud.