Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Valtònyc, sobre la postura del TEDH amb el cas de Pablo Hasél: “Acord històric entre Europa i la seva desgràcia”

Alerta que la sentència del TEDH a favor de la repressió de l'Audiència Nacional contra Hasél "dóna peu a futures acusacions i sentències contra qualsevol de nosaltres"

|

- Publicitat -

El raper Valtònyc ha reaccionat a la sentència que el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) va emetre el passat dijous, 9 de novembre, sobre el recurs presentat per Pablo Hasél en contra la condemna per terrorisme i injúries a la corona.

Hasél va recórrer la sentència de l’Audiència Nacional davant el TEDH al·legant que els seus drets a la llibertat d’expressió, de pensament i de creació artística havien estat vulnerats. No obstant això, en un gir d’autoritarisme, el TEDH va rebutjar el recurs i va posicionar-se al costat de la injustícia espanyola, estimant que la condemna “no va ser desproporcionada” i defensant que els comentaris i cançons del raper “incitaven al suport al terrorisme”.

Publicitat

Així Valtònyc, que recentment va tornar de l’exili a Bèlgica després de cinc anys i mig fugint de la repressió espanyola, ha criticat la postura del que se suposa que és el tribunal que ha de protegir els drets fonamentals dels ciutadans europeus. A través d’un missatge a X, l’antic Twitter, el mallorquí ha denunciat que l’aval del TEDH a la sentència repressora de l’Audiència Nacional contra Hasél “significa un acord històric entre Europa i la seva desgràcia“. “Això ens desprotegeix i dóna peu a futures acusacions i sentències contra qualsevol de nosaltres. Fins quan ho permetrem?” s’ha preguntat el raper.

Et pot interessar  El TEDH es pronuncia dimarts sobre els primers casos de justícia climàtica a Europa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut