Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Una experta en drets humans del CxR: “El dret a l’autodeterminació és innegociable i inalienable”

|

- Publicitat -

La membre del Consell per la República i advocada, Neus Torbisco, ha matisat que en el terme dels drets humans “el dret a l’autodeterminació és innegociable i inalienable”. En un fil a Twitter, la professora i investigadora ha defensat que l’1-O “va expressar la cultura democràtica enfront de l’autoritarisme estatal i per això és un patrimoni col·lectiu irrenunciable”.

Publicitat

En ple debat sobre el full de ruta a seguir per l’independentisme, Torbisco assegura que el que desemmascara la naturalesa autoritària de l’estat ha portat a la repressió, “i no pas la debilitat del moviment autodeterminista”, desmuntant així accions com els indults, els quals assegura que “no contribueixen a reafirmar la legitimitat ni són veritablement transformadores”.

Per tant, Torbisco conclou que negociar amb un estat repressor que no ha donat cap senyal de canvi contribueix a legitimar el seu objectiu”.


 

Et pot interessar  El Govern comparteix "plenament" els objectius de Puigdemont i en destaca la semblança amb els de la Generalitat
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió