Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Una experta en drets humans del CxR: “El dret a l’autodeterminació és innegociable i inalienable”

|

- Publicitat -

La membre del Consell per la República i advocada, Neus Torbisco, ha matisat que en el terme dels drets humans “el dret a l’autodeterminació és innegociable i inalienable”. En un fil a Twitter, la professora i investigadora ha defensat que l’1-O “va expressar la cultura democràtica enfront de l’autoritarisme estatal i per això és un patrimoni col·lectiu irrenunciable”.

En ple debat sobre el full de ruta a seguir per l’independentisme, Torbisco assegura que el que desemmascara la naturalesa autoritària de l’estat ha portat a la repressió, “i no pas la debilitat del moviment autodeterminista”, desmuntant així accions com els indults, els quals assegura que “no contribueixen a reafirmar la legitimitat ni són veritablement transformadores”.

Publicitat

Per tant, Torbisco conclou que negociar amb un estat repressor que no ha donat cap senyal de canvi contribueix a legitimar el seu objectiu”.


 

Et pot interessar  Clatellot d'Amnistia Internacional a Espanya: li recrimina que no investigui prou les vulneracions de drets humans a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut