Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Una experta en drets humans del CxR: “El dret a l’autodeterminació és innegociable i inalienable”

La investigadora sobre drets humans, Neus Torbisco, defensa que l’1-O “és un patrimoni col·lectiu i irrenunciable” davant l’autoritarisme estatal

Àlex Huguet 11/05/2021
L'advocada Neus Torbisco durant l'acte organitzat per UNESCOCAT a l'ONU sobre drets humans i de les minories a l'Estat espanyol, a Ginebra el 13 de març del 2019. (Horitzontal)

La membre del Consell per la República i advocada, Neus Torbisco, ha matisat que en el terme dels drets humans “el dret a l’autodeterminació és innegociable i inalienable”. En un fil a Twitter, la professora i investigadora ha defensat que l’1-O “va expressar la cultura democràtica enfront de l’autoritarisme estatal i per això és un patrimoni col·lectiu irrenunciable”.

En ple debat sobre el full de ruta a seguir per l’independentisme, Torbisco assegura que el que desemmascara la naturalesa autoritària de l’estat ha portat a la repressió, “i no pas la debilitat del moviment autodeterminista”, desmuntant així accions com els indults, els quals assegura que “no contribueixen a reafirmar la legitimitat ni són veritablement transformadores”.

Per tant, Torbisco conclou que negociar amb un estat repressor que no ha donat cap senyal de canvi contribueix a legitimar el seu objectiu”.