Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Un ultraespanyolista guanya la batalla judicial contra un mosso per colpejar-lo durant les protestes per la DUI el 2017

|

- Publicitat -

Un mosso d’Esquadra ha acceptat aquest divendres una multa de 1.980 euros i una indemnització de 30.000 euros per a un manifestant a qui va trencar el canell el 27 octubre del 2017 en una mobilització espanyolista davant de Catalunya Ràdio contra la DUI que s’havia declarat aquella tarda. En els aldarulls davant de l’emissora, els agents van haver d’actuar i el mosso va intentar colpejar la cuixa del manifestant. Aquest, de forma instintiva, va voler protegir-se amb el braç, i el cop de porra va anar a parar al cúbit, que va acabar amb una fractura desplaçada. La fiscalia ha rebaixat la pena inicial de tres anys de presó i totes les parts han acceptat l’acord.

L’home va haver de ser intervingut perquè li posessin una placa metàl·lica, ja que el canell li va quedar penjant, i va estar un mes de baixa i tres mesos per curar-se del tot. A més li han quedat com a seqüeles la impossibilitat de fer certes rotacions o flexions amb el braç.

Publicitat

Inicialment la fiscalia demanava tres anys de presó, tres d’inhabilitació i 22.400 euros d’indemnització per a la víctima. L’acusació particular demanava penes més altes. No obstant, just abans del judici a l’Audiència de Barcelona, les parts han pactat una rebaixa de la pena. Finalment, l’acusat ha acceptat dos multes de 1.980 euros en total pels delictes de maltractament d’obra lleu sense lesions i lesions per imprudència greu, amb una indemnització per a la víctima de 30.000 euros, que pagarà l’asseguradora de la Generalitat. La pena de presó i la inhabilitació han decaigut i en el relat de fets provats s’ha introduït el matís que la intenció de l’agent era colpejar la cuixa i no pas el braç del manifestant.

Et pot interessar  Les estudiants ocupen el centre de Barcelona per reivindicar el feminisme i la seva llibertat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut