Diumenge, 4 de desembre de 2022 - Edició 1592
La República

Un home ha de demanar que el casin “en català” als jutjats: “Tenim el país totalment podrit”

Un nou cas de catalanofòbia que la jutgessa, a sobre, justificava: “El document és en castellà perquè l’entenguin a tota Espanya”

Àlex Huguet 25/09/2020

Ni les situacions més evidents se salven de viure moments surrealistes pel que fa al respecte a la llengua catalana. Un usuari de la xarxa ha denunciat al seu Twitter, que ha hagut de demanar a la jutgessa que l’anava a casar, que ho fes en català, ja que el paper que havia de llegir la jutgessa era en castellà. “És l’habitual”, argumentava aquesta; “el document és en castellà perquè l’entenguin a tota Espanya”. Una situació que ella considerava normal, a l’usuari @salva_nv li ha semblat molt greu. “Després de demanar-li per què no tinc opció de casar-me en català, em diu que estic de sort perquè en aquest cas podia traduir-lo simultàniament, però que la setmana que ve arriba una jutge de Granada que no podrà fer ni això”, exclamava esgarrifat a Twitter.

El més greu de tot, segons el relator dels fets, és que “la funcionària és més catalana que la Moreneta, i ho troba totalment normal, i fins i tot ho justifica”. “Tenim el país totalment podrit”, ha reblat. Tot seguit, ha fet un advertiment a tots aquells que lluiten per preservar la llengua: “Necessitem despertar ja i començar a actuar. Me’n vaig a casar, en català!”.