Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un grup de dones presenta una nova iniciativa per aixecar la suspensió de la DUI

|

- Publicitat -

Nova Iniciativa Legislativa Popular per aixecar la suspensió de la declaració d’independència de l’any 2017. Un grup de dones l’ha presentat fa unes hores al Parlament argumentant que no es pot continuar permetent “ni un sol segon més” que Espanya vulneri els drets i llibertats fonamentals.

Les propulsores d’aquesta iniciativa són Núria Torras, Mònica Gómez, Mercè Zamora, Maria Isabel Muntané, Raquel Santiago i Gemma Masferrer. Precisament Masferrer ha compartit a les xarxes socials el document sencer amb la proposta. El document matisa que el grup que l’ha presentat no estan vinculades a cap partit polític, tot i que sí que formen part del Consell per la República i algunes d’elles de la seva assemblea de representants. En aquest sentit, també recorden que el 2019 ja es va presentar una ILC demanant el mateix, que es va denegar pel Parlament al·legant que “no tenia competències per acollir aquest debat. La gran diferència és que ara hi ha dos membres del Consell per la República a la Mesa del Parlament, i s’espera que hi puguin donar suport, malgrat que serà complicat que tiri endavant. El que sí que s’aconseguirà és tornar a deixar retratat l’immobilisme del Govern de Catalunya per avançar cap a la independència.

Publicitat

Mentrestant, a banda de registrar aquesta ILP, també han obert una recollida de signatures per donar suport a la iniciativa.


 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut