Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Un funcionari espanyol edita la Viquipèdia de la “Gran Companyia Catalana”

Algú des del Govern d’Aragó ha editat l’entrada, esborrant la paraula “Catalana”

Àlex Huguet 27/12/2019
Gran Companyia Catalana

La catalanofòbia segueix molt present arreu de l’Estat espanyol, i petits detalls com el de canviar entrades de la Viquipèdia per esborrar termes catalans de la història de la península no és el primer cop que succeeix. Fa uns mesos, una persona va editar una entrada en castellà insultant a Joan Bona Nit, i mesos més tard, també van insultar Núria de Gispert editant la pàgina des de la Junta d’Andalusia.

L’últim numeret de l’unionisme és causat per un canvi a la Viquipèdia de la “Gran Companyia Catalana”, on un funcionari anònim del Govern d’Aragó, ha editat la paraula “Catalana” i n’ha deixat només “Gran Companyia”, per recalcar així que aquesta agrupació va ser formada, sobretot, per aragonesos.

Aquest ridícul canvi catalanòfob ha estat enxampat gràcies a un bot que publica tots els canvis que es fan a la Viquipèdia des d’IP’s registrades espanyoles, on hi ha funcionaris treballant. El compte de Twitter @SpainGovedits ha compartit el codi de l’entrada editada per ressaltar el que ha estat canviat: