Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Un diputat de Vox menteix a la xarxa amb una fotografia d’unes embarcacions de pesca assegurant que són immigrants del Nord d’Àfrica

Nou cas flagrant de “fake news” per part del partit d’extrema dreta, que torna a mostrar un racisme exagerat

Redacció
Redacció 03/08/2020
Imatge d'un acte de l'extrema dreta / Vox

El racisme de Vox segueix sense trobar el seu límit, fins al punt que es dediquen a mentir pels seus interessos a la xarxa. Aquest cop, El Plural informa d’un diputat del partit d’extrema dreta al Congrés, Luis Gestoso, que ha publicat una fotografia d’una platja on es veuen centenars d’embarcacions a la sorra, i ha acompanyat la publicació amb el missatge “Norte de ÁfricaAhí lo dejo“, fent una al·lusió clara a la “preocupant” situació d’Espanya amb la immigració, i que Vox lluita aferrissadament per tancar les fronteres a tots aquells que fugen de països completament desiguals i de pobresa extrema buscant noves oportunitats.

Res més lluny de la realitat: L’autor de la imatge ha explicat que, efectivament la fotografia està presa al Nord d’Àfrica, però no es tractava ni de bon tros de “pasteres”, sinó de centenars de “lluminoses i acolorides piragües” que s’utilitzen per a la pesca artesanat a Mauritània. El diputat de Vox ha acabat retirant la publicació de Twitter després de fer el ridícul i de les denúncies per part de molts usuaris. De fet, un altre tuitaire ha compartit el tuit eliminat perquè el pugui veure tothom, i ha titllat el diputat de “feixista”.