Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Un detingut pel Tsunami Democràtic va ser obligat a escoltar l’himne nacional espanyol a les garjoles dels jutjats de Figueres

L’entitat assegura que la tortura la va cometre un agent de la Policia Nacional amb l’uniforme de Mossos d’Esquadra

Redacció 09/05/2022
Pla general dels membres del CDR al tall de l'AP7 a l'altura de l'Ampolla en una de les calçades i dels vehicles aturats al fons / ACN

Guilleries Mossos denuncien una barbaritat i en qüestionen l’autoria, a priori atribuïda a la Policia Nacional. Des de l’entitat manifesten que un dels detinguts pels talls de l’AP-7 convocats pel Tsunami Democràtic, Carles Barba, va haver d’escoltar l’himne nacional espanyol mentre restava sota custòdia a les garjoles dels jutjats de Figueres.

La tortura és atribuïda als agents del CNP, però el col·lectiu Guilleries assegura que va es va actuar com un agent del cos dels Mossos d’Esquadra provinent. Així doncs, desarticulen la farsa, denunciant que realment que es tracta d’un guàrdia civil amb l’uniforme de Mossos: “som molts els que no reconeixem com a companys aquests personatges infiltrats”, deixen palès en un comunicat.

A més, Guilleries lamenta la resposta de l’independentisme: “No s’han pres les mesures necessàries per evitar l’accés a persones que atemptin contra els valors del nostre Cos, el desprestigiïn i tinguin un biaix ideològic que els porta a avantposar el ‘Todo por la Patria’ al servei públic i el respecte als ciutadans i als seus drets i llibertats”

“Reincorporació al Departament d’Interior de la caporala de Mossos”

L’entitat posa un altre exemple, que qualifiquen de “de poca cura i mala praxi” per part de la Direcció General de la Policia (DGP): La reincorporació al Departament d’Interior de la caporala de mossos, coneguda com a “Cocolea”, lamenten els insults, de forma pública, cap al president de la Generalitat fent bandera del seu espanyolisme amb el suport de Vox o C’s.

Per aquest motiu, exigeixen als responsables del departament d’Interior del cos de Mossos d’Esquadra que siguin “curosos en la selecció de les persones que han de formar part de la policia nacional de Catalunya i així evitar situacions vergonyoses com la succeïda amb el ciutadà Carles Barba”. A més, demanen una sanció exemplar per part de la Divisió d’Afers Interns: “És una mostra del col·laboracionisme amb l’estat repressor”.