Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Un altre exalcalde del PSC ingressa a presó

Sembla que els socialistes no afronten la seva millor setmana després que l’exbatlle de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, hagi ingressat a Quatre Camins per complir una pena de 5 anys i 8 mesos per corrupció urbanística

Agències 17/12/2021
Imatge de Bartomeu Muñoz, exalcalde de Santa Coloma de Gramenet

Després de la notícia que es va saber ahir, que l’exalcalde socialista de Sabadell, Manuel Bustos, haurà d’ingressar a presó, sembla que hi ha hagut un gir imprevist en els esdeveniments i que la setmana se’ls ha girat una mica als socialistes.

Pel que a exbatlles socialistes que hauran d’ingressar a presó, plou sobre mullat, ja que Àlex Pastor, exalcalde de Badalona, també va acceptar una pena de 8 mesos de presó per conduir sota els efectes de l’alcohol i per haver queixalat un mosso.

En aquest cas, l’exalcalde del PSC de Santa Coloma de Gramenet condemnat per l’anomenat cas Pretòria, ha ingressat voluntàriament a presó segons ha avançat ‘El diario.es’ i han confirmat fonts de Justícia a l’ACN.

Bartomeu Muñoz va entrar a Quatre Camins diumenge segons han recalcat les mateixes fonts. Muñoz va ser condemnat per l’Audiència Nacional a cinc anys i vuit mesos de presó i a pagar una multa de 5,4 milions d’euros per delictes de corrupció.

La trama de corrupció urbanística orquestrada per excàrrecs socialistes i convergents a canvi de comissions es va conèixer ara fa 12 anys. Al costat de Muñoz, també es va condemnar l’exdiputat del PSC Luis Andrés García, ‘Luigi’, i els exconvergents Lluís Prenafeta i Macià Alavedra.

Muñoz és el primer dels condemnats que ingressa a presó. Prenafeta i Alavedra van arribar a un pacte amb la Fiscalia pel que el ministeri rebaixava la pena sol·licitada, de tal manera que no hi havia d’ingressar. Pel que fa a ‘Luigi’, presumpte cervell de la trama, el seu ingrés a presó es troba suspès.