Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Turull revela que la reunió amb Aragonès pel front comú serà aquesta tarda

Tot i l'apropament entre ambdues formacions independentistes, Turull lamenta que Aragonès se situï en un "marc mental espanyol"

|

- Publicitat -

Ni Junts ni ERC perden el temps. Després d’acceptar la proposta que el president de la Generalitat va fer el passat dimarts, 30 de maig, amb relació a l’independentisme i les eleccions generals del 23 de juliol, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha revelat que la reunió prevista amb Pere Aragonès tindrà lloc aquest dimecres, 31 de maig, a la tarda.

El secretari general ha matisat que el “front democràtic” d’Aragonès i la llista unitària que proposa Junts “no es exactament el mateix”, tot lamentant que el “to i el discurs” del cap de l’executiu català se situï en un “marc mental espanyol”. De fet, a parer seu, és un error que el president doni per fet que PP i Vox guanyaran les eleccions. “No has de pensar en el marc mental sobre què passarà a Espanya sinó quina oportunitat pots treure de les eleccions des del marc mental català. Si no, estàs convidant els catalans a votar el PSC“, ha argumentat.

Publicitat

El representant de Junts ho ha explicat en una entrevista a RTVE, en la qual, si bé ha reconegut que ambdós líders independentistes es trobaran per abordar el “front democràtic” que reclama Aragonès, també ha insistit que aquest ha de ser “independentista”, en la línia de la proposta que Junts va fer a ERC.

Amb tot, Turull ha apostat perquè l’independentisme es deixi de “baralles partidistes” i converteixi les eleccions espanyoles del 23-J en una “oportunitat”. Així, el secretari general assegura que Junts anirà a la reunió d’avui amb voluntat d’escoltar: “Escoltarem el president. Sempre que fa una proposta, l’escoltem. Es tracta de veure si hi ha acord o no. No anticipo res abans d’escoltar-lo”.

Et pot interessar  Aragonès, després del 'no' de la Moncloa al referèndum: "Impossible no surt al nostre diccionari"

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut