Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Turquia contra l’entrada de Finlàndia i Suècia a l’OTAN: “Han acollit organitzacions terroristes”

|

- Publicitat -

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha assegurat aquest divendres que el seu país no donarà suport a l’entrada de Finlàndia i Suècia a l’OTAN. Segons el polític turc, els països nòrdics “han acollit diverses organitzacions terroristes”, culpant-los de donar aixopluc a grups com les milícies del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). Per altra banda, Erdogan ha apuntat que no vol repetir “l’error” que va suposar l’adhesió de Grècia a l’OTAN, país al qual acusa d’adoptar una actitud contrària a Turquia des que es va produir l’ingrés a l’aliança. “De moment estem seguint les negociacions amb Suècia i Finlàndia, però la nostra opinió no és favorable”, ha comentat Erdogan.

La posició de Turquia comprometria l’entrada dels dos països nòrdics a l’OTAN, ja que la seva adhesió està condicionada a un acord unànime de tots els estats membres.

Publicitat

No obstant això, el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, va prometre aquesta setmana una adhesió “ràpida” i “còmoda” a Suècia i Finlàndia, tot subratllant que els dos països serien “molt benvinguts”.

Finlàndia va anunciar formalment aquest dijous la seva voluntat d’entrar a l’OTAN a través d’un comunicat conjunt signat pel president i la primera ministra del país. Està previst que aquest cap de setmana el govern doni una posició definitiva i s’espera que la proposta d’ingrés es voti a principis de la setmana vinent. Pel que fa a Suècia, l’anunci hauria d’arribar al llarg d’aquest cap de setmana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut