Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Trump s’autoproclama guanyador i impugnarà el recompte al Suprem: “Ja hem guanyat aquestes eleccions”

|

- Publicitat -

El president dels Estats Units, Donald Trump, s’ha autoproclamat guanyador de les eleccions quan encara no s’han declarat els resultats definitius a un grapat d’estats clau com Geòrgia, Carolina del Nord, Wisconsin, Michigan i Pennsilvània. “Ja hem guanyat aquestes eleccions”, ha dit la matinada de dimecres. El republicà ha assegurat haver obtingut estats com Geòrgia o Carolina del Nord, on encara no han proclamat el guanyador. Davant la crida del candidat demòcrata a esperar que es comptin tots els vots, Trump ha avançat que impugnarà el recompte al Tribunal Suprem. “És un gran frau”, s’ha queixat.

Trump protesta pel vot anticipat

Publicitat

“No volem que trobin paperetes a les quatre del matí i les afegeixin al recompte”, ha protestat Trump. El republicà veu amb recel els milers de vots anticipats pendents per comptar en estats clau com Pennsilvània que, segons els sondejos, tendirien a ser pel candidat demòcrata.

“No ens atraparan”, ha avisat Trump, que s’ha autoadjudicat la victòria electoral als EUA pel marge favorable que per ara té als estats frontissa del cinturó d’òxid, però que no és definitiu. “El més important és que estem guanyant a Pennsilvània per un ampli marge”, ha celebrat.

Durant la campanya Trump ja havia amenaçat de portar el recompte de vots als tribunals preveient l’alta participació anticipada.

A diferència del discurs victoriós de Trump, el vicepresident Mike Pence s’ha mostrat més caut assegurant que es mantenen a l’expectativa dels resultats finals. “Anem de camí a la victòria”, ha defensat, destacant el “marge” de diferència de Trump respecte a Biden als estats clau pendents de proclamar un guanyador.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut