Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Torrent remarca la persecució de l’estat espanyol al ponent del Consell d’Europa que farà l’informe sobre els presos

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, s’ha reunit aquest dijous amb el ponent del Consell d’Europa de l’informe sobre els presos polítics, el diputat letó Boris Cilevics, a qui ha exposat la situació política a Catalunya i que “l’objectiu del processament penal contra polítics catalans era decapitar el moviment independentista”, han informat fonts parlamentàries.

El president de la Cambra Catalana també ha assegurat a Cilevics que “existeix una acció i estratègia conjunta dels poders de l’Estat per combatre l’independentisme català mitjançant la repressió penal”.

Publicitat

Segons les mateixes fonts, el ponent també ha preguntat sobre la situació actual del Parlament, i Torrent li ha explicat “les contínues ingerències judicials que hi ha per impedir investidures i intentar privar la llibertat d’expressió”.

El parlamentari socialdemòcrata letó Boris Cilevics ha visitat Madrid i Barcelona durant aquesta setmana per preparar un informe sobre si els polítics jutjats pel procés independentista català ho van fer per emetre opinions dins el marc de la seva llibertat d’expressió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut