Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Torrent: “El problema de la legislatura és confondre l’adversari, que és l’Estat”

|

- Publicitat -

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha declarat en una entrevista a “El Món a Rac 1″, la tensa situació que ha viscut l’independentisme durant la setmana. La conclusió de Torrent és que el responsable d’aquests dies és l’estat espanyol, que “vol interferir en el funcionament del Parlament”. Assegura que des de la Cambra són “conseqüents” amb cadascuna de les seves decisions i que el que volen és preservar el moviment independentista.

Ha deixat clar que “hi ha desavinences al món de l’independentisme. Crec que es important reflexionar al voltant d’aquest fons i és el moment precís per fer balanç del que ha passat els ultims anys”, i vol deixar clar que “el gran problema de la legislatura és confondre l’adversari: l’adversari és l’estat que posa tot el deep state en contra de les institucions”.

Publicitat

Torrent ha defensat la decisió d’avalar la retirada de la condició de diputat del president Torra perquè no vol que “es posin en dubte els acords del Parlament de Catalunya, com els pressupostos, o decrets que farà el govern, polítiques socials que són necessàries per ajudar la gent del país”. Per tant, la conclusió de Roger Torrent és que no volen paralitzar el Parlament de Catalunya. Més endavant, ha afegit que no és el Parlament qui retira l’acta de diputat a Torra, si no la JEC avalada pel Suprem, i diu que és una decisió injusta i que combatran, però que s’haguessin posat en risc els pressupostos de Catalunya.

Durant l’entrevista també s’ha sabut que Fiscalia ha començat a investigar Torrent i els membres del Parlament, i Torrent ha dit que és una mostra més de l’Estat autoritari, que l’investiga per haver permès debats al Parlament de Catalunya, és a dir, “per haver permès que es parlés de tot”.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra

En referència a les declaracions de Marta Rovira, Torrent està completament d’acord en desautoritzar qualsevol possibilitat que ERC busqui un pacte de Govern amb el PSC en les futures eleccions.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut