Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Torra, un any després de la seva inhabilitació: “Ens devem a la sobirania del poble de Catalunya”

|

- Publicitat -

El 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha commemorat el primer any després que la justícia repressora espanyola l’inhabilités del seu càrrec com a president per haver penjat una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics. En una carta que ha compartit el diari El Punt Avui, Torra recorda que la seva inhabilitació “era la constatació que la repressió és ja l’esport nacional del Regne d’Espanya”, i que va marxar en un moment en el qual “alguns van voler girar full ràpidament pensant ja en les eleccions”. Fins i tot es mostra crític amb companys d’altres partits independentistes, als quals recorda que “necessitaven enterrar ràpidament el camí seguit de plantar-se davant de tanta intromissió i prohibició al govern de Catalunya”.

Amb tot, Quim Torra enumera diversos exemples de “la fal·lera repressiva de l’estat espanyol”, com la persecució incansable del president Puigdemont, la venjança del Tribunal de Cuentas, la repressió contra els CDR i la Mesa del Parlament o el judici de ciutadans independentistes.

Publicitat

“El problema és que mentre l’estat espanyol continua la seva batalla contra l’independentisme, aquí no es treballa un programa d’unitat per exercir la sobirania i culminar el procés d’independència”, ha conclòs Torra, en una picada d’ullet clara al desgavell independentista que hi ha entre els partits de Govern.


 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut