Dimecres, 15 de juliol de 2020 - Edició 720
La República

Torra recusa el jutge instructor de la seva causa per desobediència a la JEC sobre els llaços grocs

Creu que la resolució del magistrat és “clarament prejutjadora” i que “el mou un especial interès que s’assegui a la banqueta dels acusats”

Avatar
Agències 08/07/2019
Pla detall de la pancarta amb el llaç groc encara penjada a la façana de la Generalitat després que el Síndic hagi recomanat al Govern retirar-la, el 20 de març del 2019. (Horitzontal)

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat una petició per recusar el jutge instructor de la causa per desobediència que té oberta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) referent a les ordres de la Junta Electoral sobre els llaços grocs i les pancartes penjades als edificis de la Generalitat. L’escrit argumenta que la resolució del magistrat en qüestió, Carlos Ramos, és “clarament prejutjadora”. Al seu parer, “el mou un especial interès” que el president “s’assegui a la banqueta dels acusats”. Cita alguns dels extractes de la resolució i conclou que aquestes manifestacions “rotundes i d’evident culpabilitat reflecteixen en tota la seva intensitat la posició ja assumida per part de l’instructor”, el que denota una “absoluta manca d’imparcialitat objectiva” i un atemptat a la presumpció d’innocència.

Relacionats