Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Torra: “No tenim temps, ho acabem de veure amb l’aeroport”

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, assegura que el que ha passat amb l’aeroport del Prat demostra que no hi ha “temps a perdre” i que no té “sentit pretendre separar el camí cap a la independència pel famós mentrestant”. En l’acte d’homenatge a Heribert Barrera, Torra ha dit que això només porta a “desfetes” com les que s’han vist en les últimes hores i s’ha mostrat crític: “El tenim pressa no es mereix els dos anys que hem donat al govern espanyol”. Durant la seva intervenció a distància, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha recordat que “la república catalana va ser proclamada el 27 d’octubre del 2017 i no ha estat derogada però tampoc implementada”.

La polèmica per l’ampliació de l’aeroport del Prat ha arribat fins a l’homenatge a Heribert Barrera, que aquest dijous s’ha fet a Girona. Torra ha assegurat que és molt “oportú” reivindicar la “feréstega intransigència” del qui va ser president del Parlament Heribert Barrera en “un temps en què sembla que es vulgui aparcar la lluita per la independència per centrar-nos en una gestió en la qual acabem de veure que tampoc podem decidir res”.

Publicitat

“No té cap sentit pretendre aparcar el camí cap a la independència pel famós mentrestant. Cap ni un. Això només ens porta a desfetes com la que hem vist fa només unes hores”, ha remarcat Torra.

 

En aquest sentit, l’expresident de la Generalitat ha reivindicat la figura de Barrera. “Els ho hem d’agrair perquè davant de tantes renúncies, recordem els que no van renunciar i no van mercadejar amb els seus vots”, ha afirmat.

 

Torra també s’ha fet seu el ‘tenim pressa’ de Barrera i ha dit que “no es mereix els dos anys” que s’han “donat al govern espanyol”. “Ara que tenim la majoria social, ens dediquem a dialogar amb el govern espanyol, un diàleg que no arribarà enlloc”, ha afegit. En relació a això, ha dit també que no hi ha “temps a perdre”. “Ho acabem de veure amb l’aeroport. Sabem que si no som capaços d’assumir la plena autonomia, el país té un futur dificilíssim o un futur en què decidiran uns altres”, ha remarcat tot afegint: “El futur dels catalans només depèn dels catalans”.

 

Durant la seva intervenció a l’acte, l’expresident ha assegurat també que no renunciarà “mai” al valor del referèndum de l’1-O i que fer-ho suposaria “perdre l’empoderament del poble de Catalunya”.

 

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, per la seva banda, també s’ha referit a les paraules de Barrera i ha dit que es reafirmava en el “convenciment” que la millor forma d’honorar la seva figura era “treballar per fer possible l’ideal que ell va anhelar i va vertebrar tota la seva vida: Un estat català, independent i en forma de república”.

 

“És a dir, la república catalana que va ser proclamada el 27 d’octubre del 2017 però que no ha estat derogada ni tampoc implementada. És el que ens correspon fer i com diria el president Barrera: Tenim pressa”.

 

Al llarg de l’acte d’homenatge –organitzat per l’oficina de l’expresident Torra-, també hi ha intervingut a distància l’expresident Carles Puigdemont i s’ha lloat la seva figura. L’acte s’ha tancat amb l’himne dels Segadors i crits d’independència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut