Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Torra no deixa de banda la taula de diàleg i convida el Gobierno a fer-la per videoconferència

El president comenta que el Gobierno s’ha compromès a celebrar la taula abans de les eleccions d’Euskadi i Galícia, i aclareix que “per nosaltres no quedarà”

Agències 11/03/2020
Quim Torra,l president de la Generalitat de Catalunya | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat que la segona reunió de la taula de diàleg amb l’Estat es pot celebrar “perfectament” per videoconferència i ha refermat que la intenció del Govern és que es pugui celebrar malgrat el Coronavirus. En roda de premsa des del Palau de la Generalitat, Torra ha explicat que el govern espanyol s’ha compromès a celebrar la pròxima trobada abans que comenci la campanya electoral de les eleccions a Euskadi i Galícia. Per tant, segons Torra, dins un termini màxim del 18 o 19 de març. “Nosaltres posarem sobre la taula la possibilitat que es pugui fer per videoconferència i per nosaltres no quedarà”, ha reblat Torra.

Pel que fa a la substitució de Bosch com a membre de la delegació catalana a la taula de diàleg, el president català s’ha limitat a dir que s’ha de decidir entre els dos socis del Govern com queda la composició de la taula de negociació i ha afegit que està segur que en els propers dies es podrà nomenar un nou conseller d’Exteriors.

Preguntat per si participarà a la conferència de presidents per videoconferència que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat per a aquest dissabte amb motiu del Coronavirus, Torra ha dit que ho valorarà. “Estem davant un repte complicat i difícil que excedeix del nostre país. Està afectant l’estat espanyol, la UE i, per tant, volem conèixer totes les decisions que es puguin prendre arreu”, ha afegit el president català.