Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Torra demana viure l’aniversari de l’1-O com “el dia de la victòria”

El president del Govern fa una crida per recuperar "l'esperit" del referèndum per "guanyar", durant la presentació del llibre 'Escrits de presó' de l'exconseller Quim Forn

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la ciutadania que visqui el primer aniversari de l’1-O com “el dia de la victòria”. Quan falten cinc dies per l’efemèride, i durant la presentació del llibre ‘Escrits de presó’ de l’exconseller del Govern Quim Forn, aquest dimecres al vespre al CCCB, Torra ha fet una crida per recuperar “l’esperit” del dia del referèndum amb l’objectiu de “guanyar”. El president ha instat la societat a viure l’1-O amb la “intensitat” com creu que Forn el passarà des de Lledoners, amb els altres líders independentistes empresonats. “Demano que visquem l’1-O no com el dia que ens van pegar o com el dia de la repressió, que també, sinó sobretot com el dia de la victòria”, ha subratllat.

Torra ha constatat que l’1-O és la “causa gran” per la qual lluita el sobiranisme, i ha reclaat recuperar “l’esperit de la victòria” del dia del referèndum. Dirigint-se a la dona de Forn, Laura Masvidal -asseguda a primera fila-, el president ha conclòs: “No tinc cap dubte que guanyarem. El Quim i els altres companys seran lliures, però el nostre poble també”.

Publicitat

L’esperança de Forn

Just abans, Masvidal ha conversat amb el periodista Antoni Bassas, i ha subratllat que la presó ha canviat l’exconseller: “He entès que hi ha causes que donen tot el sentit a una vida, i la seva esdevé també la nostra causa, és un orgull”, en una frase que ha provocat l’ovació del públic que ha omplert l’auditori del CCCB, amb més de 700 persones. La dona de Forn també ha explicat que hi ha dies que l’exconseller creu que el seu judici serà un “teatre”, però d’altres vegades es mostra més optimista: “Esperança en té molta, i no entén com el poden castigar per una cosa que no ha fet”.

A la presentació del llibre també hi han assistit la portaveu del Govern, Elsa Artadi; el conseller d’Interior, Miquel Buch; la titular de Justícia, Ester Capella; diversos diputats de JxCat -com Xavier Quinquillà, Toni Morral o Josep Maria Forné-, la candidata del PDeCAT a les eleccions de Barcelona, Neus Munté; el delegat de l’executiu a Madrid i portaveu de la Crida, Ferran Mascarell; el líder del Grup Demòcrata a la capital, Xavier Trias; i els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Jordi Pujol.

L’acte l’ha conduït l’humorista Òscar Dalmau, i també ha comptat amb l’actuació musical d’Els Catarres, així com un parlament de l’exdiputat de JxSí i cantautor Lluís Llach, del tercer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, i de l’editora Iolanda Batallé.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut