Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Torra demana la mateixa mobilització i determinació que l’1-O pels propers dies

El govern s’ha conjurat avui a Sant Julià de Ramis per celebrar un acte institucional i, posteriorment, un consell executiu per commemorar la primera localitat en patir la repressió policial […]

Marina Almansa
Marina Almansa 01/10/2018
El president Quim Torra, en una imatge d'arxiu

El govern s’ha conjurat avui a Sant Julià de Ramis per celebrar un acte institucional i, posteriorment, un consell executiu per commemorar la primera localitat en patir la repressió policial per part de la policia espanyola que va exercir la repressió per evitar el referèndum on havia de votar el president legítim Carles Puigdemont. El president Quim Torra defensa un “acte de desobediència civil” i reclama una “cadena de confiances” en mostrar el suport del Govern als afectats durant el referèndum

En l’acte hi han participat trabucaires, castellers, ballarins i també el CDR, que ha col·locat una gran pancarta darrere dels parlaments dels polítics “El poble mana, el govern obeeix”. A primera fila, el govern de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde de Sant Julià ha agraït la mobilització popular. El president del Parlament Roger Torrent ha recordat la jornada com “el dia que les porres es van endur les urnes però van fer créixer la dignitat col·lectiva”. Torrent ha insistit que el Parlament “no renunciarà mai a l’1-O, perquè és irrenunciable”.

Per la seva banda, el president Quim Torra ha volgut commemorar els presos i exiliats polítics, i ha subratllat que “tot comença l’1-O i tot torna l’1-O”. El president demana recuperar l’esperir i determinació. “Hem d’actuar amb la mateixa determinació”, conclou.

 

 

Relacionats