Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Torra defensa que s’ha de votar ‘no’ a l’estat d’alarma perquè continua centralitzant les decisions

El president inhabilitat critica que no vagi acompanyat de compensacions econòmiques i que no resolgui els “grans temes”

Agències 28/10/2020
El president Quim Torra

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha defensat el vot en contra a l’estat d’alarma que se sotmetrà a votació aquest dijous al Congrés. A través del seu compte de Twitter, Torra ha argumentat que només cedeix “competències limitades” i no resol els “grans temes” com són el confinament domiciliari i el teletreball, sinó que continua centralitzant les decisions i “lligant de mans i peus” el Govern. També denuncia que l’estat d’alarma no va acompanyat de mesures econòmiques compensatòries i reclama “un control parlamentari quinzenal de qualsevol mesura”. Els quatre diputats del PDeCAT al Congrés ja han anunciat que hi votaran a favor però el grup de JxCat, en el què estan integrats, encara no ha aclarit el sentit del vot.

Un altre dels arguments per votar ‘no’ a l’estat d’alarma és, segons Torra, que davant la “repressió sistemàtica i continua” de l’estat espanyol “l’exigència de l’amnistia i el dret d’autodeterminació és un deure moral que ja no es pot ajornar més”.