Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Torra carrega durament contra els comuns: “Mai tan pocs havien decebut a tants en tan poc temps”

El president esbronca Albiach retraient-li que va demanar ajuda per defensar les propostes del Govern: “En canvi, hem tingut dues pròrrogues amb Ciudadanos”

Redacció 21/05/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, intervenint en la sessió de control al president a l'hemicicle, amb guants per prevenció al coronavirus. Imatge del 24 d'abril del 2020. (Horitzontal)

El president del Govern, Quim Torra, ha carregat aquest dijous al ple del Parlament contra l’actuació dels comuns durant la crisi del coronavirus, i ho ha fet parafrassejant Winston Churchill: “Mai tan pocs havien decebut a tants com vostès en tan poc temps”, ha dit a la líder de CatECP a la Cambra Catalana, Jéssica Albiach.

Torra ha recordat que, al ple de l’abril, va demanar a Albiach ajuda per defensar les mesures proposades pel Govern davant l’Executiu central: “I en canvi hem tingut dues pròrrogues de l’estat d’alarma amb Cs. Si em permet, potser si hem de seguir per aquí, els demanaria que no ens ajudessin més”.

Albiach ha replicat que l’estat d’alarma s’ha prorrogat amb Cs però també amb l’abstenció de Bildu, i ha avisat a Torra que la seva aposta per suspendre impostos representa un atac a la classe treballadora, cosa que el president ha rebutjat: “De cap manera”, perquè amb aquesta suspensió pretenen evitar la destrucció de llocs de treball, entre altres objectius.