Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Torra aposta per una “ruptura democràtica unilateral” amb l’Estat espanyol en vista de l'”estafa descomunal” de la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat Quim Torra parla clar i català sobre la realitat que travessa l’independentisme i les opcions que hi ha per tal d’assolir la independència de Catalunya, en un nou article publicat a ‘Vilaweb’A ulls de Torra, la “ruptura democràtica unilateral” és l’únic camí “realista” per aconseguir la independència, ja que “no hi ha cap negociació ni cap diàleg que pugui tenir com a resultat l’autodeterminació”. “La repressió l’hauríem de tenir assumida si volem la independència. I actuar amb més força i energia a cada cop repressiu”, afegeix.

Torra sosté que no es pot dir que la via unilateral ha fracassat perquè no es va arribar a posar en pràctica, però raona que la via unilateral s’ha d’explorar “aviat”, en vista dels resultats obtinguts arran de la taula de diàleg, que el president ha titllat d'”estafada descomunal”. Per a ell, la via unilateral és a via “realista i possible” i s’hi ha referit com el “veritable pragmatisme independentista”.

Publicitat

D’altra banda, Torra afirma que calen “nous lideratges” dins l’independentisme, ja que la situació actual és de “manca de credibilitat” i de manca d’unitat. Sobre el referèndum de l’1-O, el president afirma que potser va ser precisament la manca d’unitat allò que ho va afavorir, ja que segons diu es va produir una situació en què les tres marques institucionals de l’independentisme (Junts, Esquerra i CUP) es vigilaven mútuament en un marc de desconfiança constant.

“Aquesta desunió va funcionar com una mena de competició en què ningú no volia ser el primer de baixar del tren o de mirar de frenar-lo. Molt més important que la unitat dels partits és el lideratge de les propostes o la força d’unes idees centrals i la determinació de la gent organitzada al marge dels partits”, assegura.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut