Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Suport massiu de l’independentisme després que el TGUE retiri la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí

L'independentisme trasllada el seu suport als eurodiputats de Junts

|

- Publicitat -

La sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) retira la immunitat als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín, en una decisió que, tal com ha alertat el mateix Puigdemont, amenaça la dissidència política a Europa. Malgrat la sentència desfavorable, l’independentisme s’ha bolcat en traslladar el seu suport als eurodiputats, que tot i que recorreran la sentència al TJUE, han d’estar preparats per les decisions que pugui prendre el Tribunal Suprem.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet arribar el seu suport i el del Govern a Puigdemont, Comín i Ponsatí, tot insistint que “davant la repressió, seguim defensant que organitzar un referèndum no és delicte, sinó un dret democràtic per a tots els pobles”. El Govern ja va deixar clar que faria costat als tres eurodiputats davant la sentència, fos quin fos el seu resultat. La consellera d’Acció Exterior Meritxell Serret ha viatjat fins a Brussel·les per ser al seu costat quan la sentència es fes pública. 

Publicitat

El president d’ERC, Oriol Junqueras, també ha lamentat a través de Twitter que el TGUE “no defensi els eurodiputats a l’exili davant una decisió política per perseguir l’independentisme“.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, que ha acompanyat els tres eurodiputats fins a Luxemburg, on té la seu el TGUE, ha traslladat “tot el suport” a Puigdemont, Comín i Ponsatí, tot cridant a la “resistència” davant la sentència i a continuar la “lluita pels drets fonamentals”.

La candidata de Junts a les eleccions del 23-J, Míriam Nogueras, també ha adreçat el seu suport als eurodiputats reconeixent-li a Puigdemont que de no ser per la seva “força i ganes de guanyar, avui ja no es parlaria del que vam fer l’1 d’octubre i per tant avui ningú recordaria que Catalunya és una nació que mai s’ha rendit”.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts

Finalment, per part de Junts, el secretari general de la formació, Jordi Turull, també ha traslladat el seu suport als tres eurodiputats.

La formació anticapitalista de la CUP, que el passat dimarts, 4 de juliol, va viatjar fins a Brussel·les per mostrar el seu suport als eurodiputats de Junts també ha volgut traslladar-los el seu suport després que la sentència hagi resultat desfavorable. “Tota la nostra solidaritat amb els exiliats i exiliades. La resolució del conflicte passa per l’amnistia i l’autodeterminació. La lluita continua” han expressat a través de Twitter.


Finalment, entitats del moviment independentista com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) o Òmnium Cultura també han lamentat la sentència i expressat el seu suport als eurodiputats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut