Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Suprem es frega les mans després de la sentència del TGUE que deixa Puigdemont, Comín i Ponsatí sense immunitat

Llarena manté activa la persecució contra Puigdemont i Comín acusant-los de malversació i desobediència, i contra Ponsatí, que només està acusada de desobediència

|

- Publicitat -

El Tribunal Suprem i el magistrat instructor de la causa del ‘procés’, Pablo Llarena, es freguen les mans després de la sentència emesa pel Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que retira la immunitat als polítics independentistes exiliats Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín. El Suprem, ara que ha sortit la sentència, estudiarà la decisió presa pel tribunal europeu amb seu a Luxemburg, abans de prendre cap decisió.

Amb la sentència en mà, tot i que no és ferma, el magistrat Pablo Llarena té diverses opcions. Les més probables és que o bé reactivi les euroordres que va desactivar mesos enrere, o fins i tot emetre’n de noves, ja que les ordres de detenció nacionals continuen vigents. Les euroordres perseguien Puigdemont i Comín pels delictes de malversació i desobediència, i implicaven penes de presó; a Clara Ponsatí se l’acusa només de desobediència, però no s’enfronta a cap pena de presó.

Publicitat

Puigdemont, Comín i Ponsatí ja han confirmat que recorreran la sentència del TGUE davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que tindrà sis mesos per pronunciar-se al respecte. El recurs anirà acompanyat d’una petició de mesures cautelars per intentar retenir la immunitat provisionalment fins que es resolgui el cas de forma definitiva.

Et pot interessar  Puigdemont avisa qui va "qüestionar" l'exili que l'opinió de l'advocat general del TJUE mostra que calia "perseverar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut