Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Sumar afirma que la llei d’amnistia que reclama ERC té “encaix constitucional”

Urtasun defensa que l'amnistia no és un "indult generalitzat", sinó que l'objectiu és "superar els efectes penals d'un conflicte polític per tornar-lo a la política"

|

- Publicitat -

La llei d’amnistia que reclama ERC a canvi del seu suport a una hipotètica investidura de Pedro Sánchez podria estar més a prop del que sembla. El matí d’aquest dijous, 24 d’agost, el portaveu de Sumar Ernest Urtasun ha afirmat en una entrevista a RNE que la llei d’amnistia té “encaix constitucional” i ha reconegut que és la “via més ràpida” per desjudicialitzar del tot el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol.

A ulls de Sumar, l’amnistia no és un “indult generalitzat”, sinó que l’objectiu que es persegueix amb la llei és el de “superar els efectes penals d’un conflicte polític per tornar-lo a la política i que sigui la política la que pugui gestionar-lo”. Urtasun també ha afirmat que ara el que cal fer és “posar-se a treballar” en aquesta llei, motiu pel qual la formació encapçalada per Yolanda Díaz ha format un grup d’experts integrat per 20 juristes que estan treballant en una proposta, de la qual no ha volgut donar més detalls.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut