Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Sorpresa al Govern: Jaume Giró es perfila com a conseller d’Economia

Si acaba assumint el càrrec la vicepresidència de l’executiu es vincularia a una altra de les conselleries que corresponen a Junts

Redacció
Redacció 21/05/2021
Jaume Giró, entrant a les jornades del Cercle d'Economia de Sitges, quan encara era director general de la Fundació Bancària “la Caixa”.

El qui va ser director general de la Fundació La Caixa i número 2 de la candidatura de Joan Laporta a les eleccions del Barça, Jaume Giró, es podria convertir en el conseller d’Economia del govern de Pere Aragonès. La notícia, avançada pel diari ARA, i recollida per diversos mitjans, ha sorprès perquè el seu nom no apareixia en cap de les travesses i perquè tampoc se li coneix cap vincle a Junts, el partit al qual correspon aquesta cartera, una de les més importants de l’executiu. Això sí, en el cas que la notícia s’acabi confirmant, Giró portaria Economia però no assumiria la vicepresidència del Govern, que es vincularia a una altra de les conselleries que pertoquen a Junts segons el repartiment acordat amb ERC.

Giró va renunciar precisament a la vicepresidència econòmica del FC Barcelona just després que Laporta guanyés les eleccions. Després de sortir de La Caixa, on primer va ser director executiu i després director general adjunt de Comunicació, Marca Patrocini i Relacions Institucionals, va acabar sent-ne director general de la Fundació. Després va fundar la publicació The New Barcelona Post.

El seu nom transcendeix després que durant molt temps es donés per fet que la Vicepresidència i Economia serien per a Elsa Artadi, que es queda a l’Ajuntament de Barcelona per decisió pròpia.