Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Sirera nega cap canvi en la postura del PP amb els indults: “Les condicions són el penediment i demanar perdó”

El líder dels populars a Barcelona reitera que l'amnistia és "anticonstitucional"

|

- Publicitat -

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha negat cap canvi en la postura del PP amb els indults: “Les condicions són el penediment i demanar perdó”, ha subratllat en declaracions aquest diumenge a Catalunya Ràdio. Sirera ha insistit que el PP demana a l’expresident Carles Puigdemont, exiliat a Bèlgica, “el mateix” que a la resta de persones que vulguin uns indults: que s’entregui a la justícia per ser jutjat i que, si vol indults, es penedeixi dels fets i demani perdó: “Són dues condicions fonamentals i bàsiques”. Així mateix, Sirera ha reiterat que l’amnistia és “anticonstitucional”.

El dirigent dels populars ha negat que el seu partit hagi canviat la postura: “No, no ha variat, nosaltres estem dient sempre el mateix. No som el PSOE, no trafiquem amb Espanya. Nosaltres defensem Espanya i la legalitat”, ha asseverat.

Publicitat

Indults alternatius a l’amnistia

El PP creu que es podria oferir un indult condicional a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a la resta d’exiliats arran del procés independentista si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola. Això inclouria la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig.

Ho han plantejat fonts dels populars aquest dissabte com a alternativa a la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats.

Tot i que Feijóo, president del PP, s’ha mostrat contrari a indultar Puigdemont, les citades fonts creuen que es podria fer sempre que es presentin als tribunals espanyols i que es penedeixin dels fets de l’any 2017, amb un compromís explícit de no-repetició.

Et pot interessar  El Senat espanyol dona el vistiplau a l'infame informe que diu que la llei d'amnistia és "un cop mortal" al model constitucional
Publicitat

Opinió

Minut a Minut