Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PP s’obre a indultar Puigdemont i la resta d’exiliats si mostren penediment i s’entreguen a la justícia

La formació va estudiar "24 hores" una proposta d'amnistia feta per Junts però la va descartar

|

- Publicitat -

El PP creu que es podria oferir un indult condicional a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a la resta d’exiliats arran del procés independentista si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola. Això inclouria la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig. Ho han plantejat fonts populars aquest dissabte com a alternativa a la llei d’amnistia que s’està tramitant al Congrés dels Diputats. Tot i que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha mostrat contrari a indultar Puigdemont, les citades fonts creuen que es podria fer sempre que es presentin als tribunals espanyols i que es penedeixin dels fets de l’any 2017, amb un compromís explícit de no-repetició.

La idea arriba en plena campanya electoral a Galícia i després que la direcció del partit hagi admès que van estudiar “24 hores” una amnistia per a Puigdemont durant les negociacions per formar govern, després de les eleccions del mes de juliol de 2023. Els populars han reconegut que hi va haver contactes amb Junts després dels comicis, una situació que va provocar la censura pública del líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, contrari a pactes amb la formació de l’expresident.

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut