Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024
Edició 2116

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 11 de maig del 2024

Santos Cerdán torna a Brussel·les per reunir-se amb Puigdemont i desencallar la investidura de Sánchez

El PSOE, nerviós i amb el compte enrere ja en marxa, intensifica les reunions amb Junts per tancar un acord d'investidura

|

- Publicitat -

Els nervis del PSOE per tancar un acord i garantir una presidència socialista són cada vegada més visibles. Dirigents del PSOE tornen a desplaçar-se fins a Brussel·les per a reunir-se amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, i desencallar l’acord per a la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez. El secretari d’organització del PSOE i número tres de la formació, Santos Cerdán, s’ha desplaçat de nou fins a la capital belga, segons han confirmat a l’ACN fonts del grup socialista, només quatre dies després de la primera reunió entre socialistes i Puigdemont.

Després que Puigdemont defensés mantenir la prudència i les precaucions per desconfiança amb el PSOE i el sistema polític espanyol, Cerdán ha arribat a la capital belga aquest mateix divendres amb l’objectiu d’apropar, de nou, posicions entre els socialistes i Junts per arribar un acord que garanteixi la investidura de Sánchez. L’acord entre el PSOE i Junts està “a un 5%” de tancar-se, segons ha defensat en nombroses ocasions el negociador de Sumar i exdiputat Jaume Asens, però alguns desacords en el contingut de la llei d’amnistia fa que aquest pacte encara no s’hagi materialitzat.

Publicitat

Amb l’acord que van assolir el PSOE i ERC el passat dijous, 2 de novembre, que inclou el traspàs integral de Rodalies, la condonació al Govern d’una part del deute del fons de liquiditat autonòmica (FLA) i el manteniment de la taula de diàleg, el PSOE només necessita ara el suport de Junts per a tirar endavant el seu pacte de govern amb Sumar. En paral·lel a la reunió entre ERC i PSOE, la cúpula de Junts va citar-se ahir per debatre un acord d’investidura, però després de gairebé sis hores de reunió, la trobada va acabar sense pactes.

Et pot interessar  Junts repta el PSOE a acceptar un referèndum "si vol salvar la democràcia"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut