Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

L’acord entre Junts i el PSOE està a “un 5%” de tancar-se, segons Asens

El negociador de Sumar es mostra optimista perquè "els elements que separen el PSOE i Junts són menors i secundaris que han quedat bloquejats"

|

- Publicitat -

Les setmanes de reunions, converses i negociacions entre el govern espanyol en funcions i els partits independentistes catalans per a la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez sembla que comencen a collar. Després que poques hores enrere ERC i el PSOE hagin tancat un acord in extremis sobre la proposició de llei d’amnistia, una de les condicions fonamentals dels republicans per a donar el seu suport a Sánchez, sembla que l’acord entre Junts i el PSOE també serà imminent. Almenys, així ho ha afirmat el negociador de Sumar, Jaume Asens, aquest dimecres, 1 de novembre, en assegurar que falta “un 5%” per tancar l’acord entre el PSOE i Junts sobre l’amnistia, després que negociadors socialistes viatgessin fins a Bèlgica per a reunir-se amb el president a l’exili Carles Puigdemont.

L’exdiputat dels comuns es mostra optimista i convençut que l’acord acabarà tancant-se, ja que segons ha manifestat ell mateix “els elements que separen el PSOE i Junts són menors i secundaris que han quedat bloquejats, estem d’acord en el 95% del text”. Asens ha insistit que creu que les discrepàncies “no són suficients perquè les coses es torcin”. No obstant això, Asens no ha volgut revelar el detall de les negociacions ni quins són els esculls que hi ha ara mateix perquè, segons creu, seria “contraproduent”.

Publicitat

Amb tot, però, el negociador de Sumar també ha volgut mostrar prudència, subratllant que “no es pot donar res per fet” ni “es pot descartar que es torci”. Així, Asens ha reiterat que les properes hores són “clau” i confia que es pugui tancar el pacte “en les properes hores o dies”. En el cas de l’acord amb ERC, que es va anunciar el dimarts al vespre, sí que ha explicat que el fet que s’inclogués als encausats pel Tsunami Democràtic a l’amnistia “va aplanar molt el camí” tot i que era una qüestió que el PSOE “inicialment no volia”.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut