Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Santa Coloma de Farners concedeix a Quim Torra la distinció de Fill Adoptiu del municipi

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha acordat concedir a l’expresident de la Generalitat Quim Torra la distinció de Fill Adoptiu del municipi. La decisió es va prendre al ple de dilluns amb els vots a favor de JxCat, ERC, Independents de la Selva i la CUP i el vot en contra del PSC.

Quan les circumstàncies ho permetin, el consistori té previst organitzar un acte públic per fer-li entrega del diploma i les insígnies que ho acrediten. El reglament municipal d’honors i distincions de l’Ajuntament estableix que la concessió d’aquest títol honorífic podrà atorgar-se a persones que sense haver nascut a la ciutat, hagin destacat de forma extraordinària per qualitats, mèrits personals o per serveis prestats en benefici o honor al municipi.

Publicitat

En aquest sentit, recorden que la presidència de Torra ha donat a conèixer Santa Coloma i que ha estat la “més alta distinció i responsabilitat que hagi ostentat mai una persona vinculada a la nostra vila”.

També remarquen que, com a president, ha participat en diversos actes que han tingut el municipi com a protagonista, com per exemple, l’acte de reparació i homenatge als habitants de Santa Coloma sotmesos a consells de guerra i processos judicials durant el franquisme, entre d’altres.

A més, recorden que Torra és descendent d’una nissaga familiar que, per part de pare, està documentada a Santa Coloma des dels inicis de segle XVIII.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut