Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

Santa Coloma de Farners concedeix a Quim Torra la distinció de Fill Adoptiu del municipi

L’Ajuntament assegura que Torra ha donat a conèixer Santa Coloma i que ha estat la “més alta distinció i responsabilitat que hagi ostentat mai una persona vinculada a la nostra vila”

Agències 22/12/2020
Pla obert de l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, arribant a l'auditori Josep Irla de Girona el 17 de desembre de 2020 (Horitzontal)

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha acordat concedir a l’expresident de la Generalitat Quim Torra la distinció de Fill Adoptiu del municipi. La decisió es va prendre al ple de dilluns amb els vots a favor de JxCat, ERC, Independents de la Selva i la CUP i el vot en contra del PSC.

Quan les circumstàncies ho permetin, el consistori té previst organitzar un acte públic per fer-li entrega del diploma i les insígnies que ho acrediten. El reglament municipal d’honors i distincions de l’Ajuntament estableix que la concessió d’aquest títol honorífic podrà atorgar-se a persones que sense haver nascut a la ciutat, hagin destacat de forma extraordinària per qualitats, mèrits personals o per serveis prestats en benefici o honor al municipi.

En aquest sentit, recorden que la presidència de Torra ha donat a conèixer Santa Coloma i que ha estat la “més alta distinció i responsabilitat que hagi ostentat mai una persona vinculada a la nostra vila”.

També remarquen que, com a president, ha participat en diversos actes que han tingut el municipi com a protagonista, com per exemple, l’acte de reparació i homenatge als habitants de Santa Coloma sotmesos a consells de guerra i processos judicials durant el franquisme, entre d’altres.

A més, recorden que Torra és descendent d’una nissaga familiar que, per part de pare, està documentada a Santa Coloma des dels inicis de segle XVIII.