Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sant Cugat declara Felipe VI persona non grata amb els vots de Junts i la CUP

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha aprovat aquest dilluns la moció que proposaven conjuntament els grups municipals de Junts i la CUP per declarar personana non grata al rei espanyol Felipe VI. La van portar al ple a petició del Consell Local per la República. Els dos grups que signaven la moció van votar a favor d’aquest punt però ERC va optar per l’abstenció argmentant que “no podem declarar persona non grata a cap persona a títol individual. Sí que ho haguéssim estat si la moció fos declarar la monarquia institució non grata, hi ha motius suficients per fer-ho de forma col·lectiva, no individualitzant en l’actual rei. No volem al Rei, ni l’Alfonso XIII, ni en Juan Carlos ni el Felipe”. No obstant això, en municipis com Argentona o Martorell han estat els republicans qui han presentat, aquest mateix any, el text de l’AMI per declarar l’actual rei persona non grata. La segona part de la mateixa moció, que demanava també declarar Sant Cugat ciutat republicana i antimonàrquica sí que va comptar amb els vots a favor d’ERC.

La decisió dels republicans ha ofès veïns independentistes de la ciutat de llarga trajectòria com l’escriptor Víctor Alexandre, que ha publicat un tuit subrallant-ho.

Publicitat

Et pot interessar  El jutjat cita a declarar els quatre manifestants denunciats pels Mossos durant la protesta contra Felip VI a Caldes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut