Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sanitat no fa cas del sistema de Catalunya per comptabilitzar els morts per coronavirus

|

- Publicitat -

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, posa en dubte el nou sistema de Salut per comptabilitzar els morts per coronavirus i defensa el model estatal, que només té en compte les defuncions en positius confirmats. Simón ha insistit que aquest és el criteri que també segueixen altres països i que s’ha acordat amb les comunitats autònomes i ha dit que, a hores d’ara, no tenen “la seguretat que els que quantifiquen en funeràries i residències tenien un diagnòstic previ o no” ni si aquesta ha estat la causa de la mort. Malgrat això, ha dit que “si és cert que els casos que plantegen compleixen amb la consideració de cas fixat, s’hauran d’incorporar”.

Tampoc tenen la certesa, ha afegit, que siguin defuncions que s’han produït en els últims dies o si es tracta de casos més antics.

Publicitat

El Departament de Salut fa des d’aquest dimecres el recompte amb la informació diària que faciliten les funeràries, que des del principi de la crisi situen les defuncions en 7.097, sumant les persones que han mort en centres sanitaris, en residències, en centres sociosanitaris o als seus domicilis. Les xifres oficials, però, les que es continuaran enviant al Ministeri de Salut, són les de morts en centres sanitaris.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut