Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Sánchez treu pit de “situar el feminisme al centre” mentre planta Montero en l’acte institucional del 8-M

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut treure pit del seu suposat progressisme presumint que el seu executiu “situa el feminisme al centre de l’acció política”. Així, Sánchez ha volgut fer gala d’haver impulsat lleis que estimulen la igualtat, en referència al projecte de llei amb què es vol assolir la igualtat de gènere als consells executius de les empreses, així com a la llei del ‘només sí és sí’ que ha evidenciat la distància entre els socialistes i els seus socis de govern, Podem. Malgrat reivindicar avui més que mai el feminisme, el president no acudirà a l’acte institucional del Dia Internacional de la Dona que encapçala la ministra d’Igualtat, Irene Montero.

El matí d’aquest 8 de març ha estat mogut al Congrés dels Diputats, on la secretaria general dels populars, Cuca Gamarra, ha reclamat a Sánchez que demani “perdó” per les rebaixes de penes a prop de 800 agressors sexuals fruit de l’entrada en vigor de la llei del ‘només sí és sí’. Gamarra ha anat un pas més enllà i l’ha acusat de “supèrbia”, al·legant que el seu executiu no pot considerar-se feminista “quan han aprovat una llei que ha rebaixat penes a agressors i quan impulsa una llei trans que genera danys irreparables a dones i nenes”. La popular també ha fet referència al cas ‘Mediador’, que esquitxa el PSOE ja que un exdiputat socialista va ser enxampat en festes amb prostitutes.

Publicitat

Sánchez, al seu torn, ha reblat a Gamarra que el PP encara no ha digerit les condemnes per corrupció, traient-los els colors recordant l’antiga fotografia del líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, amb el narco Marcial Dorado. “Nosaltres podem tenir algun polissó al vaixell, però quan passa el fem baixar a terra. Quan jo pujo a un vaixell, el primer que faig és comprovar qui és el patró, i crec que vostès m’entenen”.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"

Sánchez, en canvi, no s’ha pronunciat sobre l’acte del Ministeri d’Igualtat amb Irene Monteri al qual no acudirà, malgrat que anys anteriors sí que va fer-ho. Tal com van exposar el passat dimarts diversos mitjans, la decisió estava presa feia dies i, suposadament, no està relacionada amb la ruptura per la llei del ‘només sí és sí’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut