Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Sánchez intenta apropiar-se de la repatriació d’afganesos per vendre la #MARCAESPAÑA

El president diu que el centre d’acollida de Torrejón és símbol de la “solidaritat” de la UE

Redacció
Redacció 21/08/2021
Pedro Sánchez, al mig de Charles Michel i Ursula von der Leyen

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha envoltat d’un entorn de màrqueting a la base militar de Torrejón de Ardoz, aprofitant la presència dels mandataris de la UE, la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, i el president del Consell, Charles Michel, per defensar que la presència d’Espanya a Afganistan els últims vint anys “no ha estat en va”: “S’ha sembrat una llavor”, ha afegit Sánchez, que espera que evolucioni els anys vinents.

En una compareixença de premsa conjunta dels tres mandataris, Sánchez ha ofert el ‘hub’ de la base militar e Torrejón, amb capacitat per a 800 persones i on s’hi estan entre un i dos dies, com a símbol de la “solidaritat” de la UE. Sánchez ha reivindicat el paper d’Espanya en la missió de l’OTAN a Afganistan els últims vint anys, i ha situat la base de Torrejón com un dels centres principals de l’acció europea per acollir persones refugiades del país àrab. Des del ‘hub’, els afganesos i afganeses que han pogut abandonar el seu país es distribueixen per diversos països comunitaris.

Torrejón rebrà aquesta tarda dos avions en l’operació d’evacuació: el primer a les 18 hores amb 110 persones vinculades a institucions europees, i el segon a les 21 hores amb personal relacionat amb Espanya.