Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Sánchez es desdiu de l’acord amb Junts: afirma ara que l’Estat controla les “fronteres” i la immigració il·legal

El president espanyol també descarta reunir-se amb Puigdemont i Junqueras abans d'aprovar la llei d'amnistia

|

- Publicitat -

Una vegada més, queda demostrat que l’Estat espanyol i la seva classe política són irreformables. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dilluns que el “control de les fronteres” i la lluita contra la immigració il·legal continuarà en mans d’Espanya, ignorant així l’acord tancat la setmana passada amb Junts, segons el qual es transferien aquestes competències a la Generalitat.

Aquest dilluns Sánchez ha estat entrevistat a RNE, després que aconseguís tirar endavant el paquet de mesures socials malgrat l’estira-i-arronsa amb Junts per a l’aprovació dels decrets, un dels quals casualment afecta l’aplicació de l’amnistia. El president espanyol, deixant clar que no és un home de paraula, s’ha desdit dels pactes i ha negat que la Generalitat pugui fixar en un futur el nombre d’estrangers que vol “acollir” i que arriben diàriament a Canàries. “Catalunya és de les comunitats més solidàries”, ha agregat, recordant també que els estatuts de Catalunya o Andalusia ja defineixen les competències en aquest àmbit que té cada territori.

Publicitat

En aquest sentit, ha mencionat tasques com la integració “social” o “laboral” dels nouvinguts. Preguntat per si Junts fa un discurs racista al voltant de la immigració, Sánchez ha replicat que qui ha incorporat un partit “xenòfob” a les institucions és el PP amb Vox. “He sentit al secretari general de Junts dir que no són un partit xenòfob”, ha agregat abans de destacar que la política migratòria d’Espanya és solidària i està alineada amb els criteris de la Unió Europea.

D’altra banda, Sánchez també ha atraçat la trobada amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, així com la reunió amb el president d’ERC Oriol Junqueras, fins a l’aprovació de la llei d’amnistia. Tal com ha detallat el president, tampoc ha mantingut cap contacte ni comunicació amb l’expresident fins ara. “No es donen les condicions”, ha afegit.

Et pot interessar  La carta de Sánchez demostra la polarització de la societat espanyola: un 41,1% l'aprova i un 38,8% no, segons el CIS

Precisament sobre la llei de perdó als encausats del procés, el líder del PSOE ha admès que cal fer “pedagogia”. “Els indults han portat una major normalització de la situació política a Catalunya. Qualsevol esforç que fem vinculat a la convivència val la pena”, ha destacat. “Tot ho hem apostat a la convivència i allà estan els resultats a Catalunya”, ha agregat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut