Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Puigdemont denuncia les pressions a Junts per part del PSOE “i també del Govern català”: “No funcionaran”

El president a l'exili manté la negativa de Junts als decrets de Sánchez i assegura que "la pilota no és a la nostra teulada. I ho saben"

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont ha denunciat a través de Twitter les múltiples pressions que Junts ha estat rebent els darrers dies, especialment després que la formació independentista es negués a donar suport al paquet de mesures socials que ha preparat el PSOE; el paquet, segons va denunciar el partit, inclou un decret llei amb un article que entorpeix i dificulta l’aplicació de la futura llei d’amnistia, a la vegada que interfereix en algunes funcions de l’autogovern català.

A les pressions que ha rebut Junts per part de la Moncloa se sumen també les rebudes des d’ERC i des del Govern, segons ha denunciat el mateix Puigdemont. Els republicans van anunciar el passat dilluns, 8 de gener, que votaran a favor, després d’haver revisat els decrets, no han trobat cap indici que aquests interfereixin a l’autogovern o entorpeixin l’aplicació de l’amnistia més del que ara per ara ho fan els jutges. Malgrat això, els dirigents de Junts, a la vegada que exdirigents polítics com Artur Mas, han tancat files amb la postura del partit i reiteren que votaran en contra els tres decrets, a menys que el PSOE els reformuli “un a un”.

Publicitat

Ni pastanagues, ni xantatges. De ningú. No és el primer cop que ho advertim, però sembla que la pausa nadalenca ha estovat la memòria d’alguns i cal reforçar-la. El pressing a Junts per Catalunya —també per part del Govern — no funcionarà. La pilota no és a la nostra teulada. I ho saben” ha sentenciat Puigdemont. 

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut