Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024
Edició 2120

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 15 de maig del 2024

Sánchez decideix mantenir-se com a president després de cinc dies de campanya encoberta a favor del PSC

El socialista ha aprofitat els atacs de l'extrema dreta per ocupar i influir en les eleccions catalanes

|

- Publicitat -

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha decidit mantenir-se com a president del govern espanyol, després d’haver estat cinc dies amb l’agenda aturada i valorant l’opció de dimitir, arran de l’obertura de diligències contra la seva dona per un presumpte delicte de tràfic d’influències que va denunciar l’organització espanyolista Manos Limpias. Així ho ha anunciat durant la compareixença d’aquest dilluns, la qual ha avançat una hora després de reunir-se amb el rei espanyol, a qui també ha traslladat que manté el càrrec.

“He decidit seguir, amb més força si cal, al capdavant de la presidència d’Espanya” ha afirmat Sánchez, que tot seguit ha assegurat que aquest és “un punt i a part per la regeneració de la nostra democràcia”. El president espanyol també ha assegurat que “cal dir prou” als atacs de la dreta i l’extrema dreta perquè, si no, “ens condemnem com a país”; tanmateix, no semblava tan afectat quan la guerra judicial es dirigia contra el moviment independentista, o fins i tot contra els que foren els socis de govern de Sánchez, Unides Podem.

Publicitat

Sánchez ha acabat així amb els cinc dies d’hermetisme i de màxim silenci, en els quals la dimissió del socialista ha semblat més a prop que mai i s’ha col·locat al centre del debat, obviant els clarobscurs que envolten el PSOE, com és el cas Koldo, que afecta dirigents del partit com Francina Armengol o el mateix Salvador Illa.

L’aturada de Sánchez també va irrompre i ocupar de ple la campanya electoral per les eleccions catalanes del 12-M; de fet, durant aquests dies de reflexió, les enquestes han donat encara més escons a Illa, tot i que algunes, com la de VilaWeb, asseguraven que l’independentisme pot mantenir la majoria tot i “l’efecte Sánchez”. Amb tot, però, i malgrat demanar canvis i una “reflexió col·lectiva”, Sánchez no ha anunciat cap mesura per aturar la dreta, l’extrema dreta i les organitzacions satèl·lit que utilitza per irrompre en la vida política i perseguir la dissidència, mitjançant notícies falses, denúncies i la connivència dels tribunals espanyols.

Et pot interessar  Sánchez cancel·la la seva agenda per "reflexionar" si vol continuar al càrrec després de les diligències a la seva dona

El nucli socialista ha celebrat la notícia a través de les xarxes socials, on s’han escrit i traslladat missatges de suport al president espanyol. Alguns càrrecs del PSOE, com els ministres Óscar Puente i María Jesús Montero, van participar el cap de setmana de les manifestacions de suport a Pedro Sánchez, on tots dos van fer-se un bany de masses, en el que semblava més un acte de campanya que una protesta contra les estratègies de la dreta i l’extrema dreta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut