Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Sánchez afirma que “cercarà vies” per ajudar en l’evacuació el mateix dia que en clou l’operatiu

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest divendres que Espanya “buscarà vies” per seguir evacuant col·laboradors afganesos després d’haver donat per completada l’operació de repatriació i ha promès que no abandonaran l’Afganistan, ara que els talibans controlen el país. Aquesta afirmació és una mica inconcreta, atès que no especifica com es materialitzarà el suport al poble afganès.

“Espanya no deixarà sol el poble afganès”, ha asseverat Sánchez en un missatge en el seu Twitter. “Seguim compromesos amb la defensa dels Drets Humans i la llibertat al país”, ha afegit. El president del Gobierno ha mostrat la seva profunda devoció en la defensa de drets humans i llibertat a l’estranger i ha afirmat que està “cercant vies d’ajuda per evacuar el major nombre de persones que han col·laborat amb Espanya i amb la comunitat internacional”

Publicitat

D’altra banda, Sánchez ha aprofitat per donar les gràcies a tots els que han participat en l’operatiu d’evacuació. A les 7:17 del matí ha aterrat a Dubai l’últim vol espanyol d’evacuació amb el personal i col·laboradors que s’han quedat fins “l’últim minut a l’Afganistan per fer possible aquesta missió de repatriació”, ha destacat.

S’obren incògnites sobre com Espanya podrà ajudar al poble afganès, que precisament ha finalitzat totes les missions humanitàries que estava desenvolupant al país, en un moment d’imperiosa necessitat per garantir la no vulneració de drets humans.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut