Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Salvador Macip: “Cal recuperar les llibertats amb mesura”

|

- Publicitat -

El genetista i professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de la Universitat de Leicester Salvador Macip creu que cal mantenir la prudència en les restriccions, tot i la millora de les dades epidemiològiques de covid. Segons ell, no s’ha de perdre el “seny” ni autoritzar actes massius. “Cal recuperar les llibertats amb mesura”, ha recomanat, sobretot pel que fa a l’oci i la restauració, ha dit en una entrevista a ‘Filling the sink’, el podcast de Catalan News, que es publicarà dissabte. Per a Macip, el confinament comarcal ha funcionat i creu que no s’haurien d’eliminar del tot les restriccions fins que no hi hagi bona part de la població adulta vacunada.

Macip admet que el percentatge de vacunació a Catalunya és molt inferior a Anglaterra, i per això les restriccions haurien de durar més.

Publicitat

D’altra banda, creu que a l’estat espanyol falta agilitat i valentia en la presa de decisions, com l’autorització de la vacuna d’AstraZeneca per a majors de 55 anys. Segons ell, està demostrat que aquesta vacuna no és perjudicial per als més grans i per tant s’hauria de vacunar a aquesta franja de la població.

A més, ha explicat que les vacunes autoritzades actualment funcionen eficaçment amb totes les variants que estan sorgint, tot i que amb les de Brasil i Sudàfrica no ho siguin tant.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut