Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Salvador Illa continua somiant truites i reitera que opta a la investidura

|

- Publicitat -

El candidat del PSC, Salvador Illa, ha avisat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que si va pel camí de la “confrontació” trobarà els socialistes enfront. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Illa ha qualificat el seu plantejament de la legislatura de “decebedor” i ha recordat que té l’obligació de representar els 135 diputats. “Plantejar un enfocament de confrontació des del Parlament crec que és equivocat i que ja ha fracassat”, ha argumentat. Illa ha insistit que es vol presentar a la investidura tot i admetre que només ha tingut reunions formals amb els comuns. “Si no hi ha ningú que tingui una millor opció entenc que tinc aquest dret i que me l’ha de respectar. Si em diu que no, veurem amb quins arguments i actuarem”, ha dit.

Després de la constitució del Parlament de divendres, ara s’obre un termini que acaba el 26 de març perquè hi hagi una sessió d’investidura. Illa ha dit a Borràs que ja sap que té un candidat a la investidura, ell mateix. I és que és la presidenta del Parlament qui haurà de fer una ronda de consultes amb els grups parlamentaris per determinar quins candidats hi ha per sotmetre’s a una investidura. “Si té un candidat que està en millors condicions, veurem si el té i com ho argumenta. I jo decidiré amb els meus companys què fer”, ha afegit Illa sense voler avançar esdeveniments.

Publicitat

En relació a les converses per aconseguir suports per ser president de la Generalitat, Illa ha admès que el seu grup només ha mantingut dues reunions formals amb els comuns i que amb la resta de grups, excepte Vox, s’han produït converses “amb més o menys fluïdesa”.

Et pot interessar  El PSC rebutja "posar vetos" per formar govern després del 12-M

Preguntat per les crítiques de l’expresident Quim Torra al vicepresident, Pere Aragonès, per tenir un “paper passiu” a les reunions, Illa ha evitat valorar-ho per no fer política de la pandèmia. “No em demani que ensorri més el prestigi de les institucions de Catalunya. Jo estic per recuperar el prestigi de les institucions”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut