Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Salut confirma tres nous casos de coronavirus a Catalunya i eleva a dotze els afectats

|

- Publicitat -

Salut ha confirmat tres casos més de coronavirus a Catalunya, que eleven la xifra d’afectats fins als dotze. Es tracta de dues dones de 20 i 16 anys residents a Girona que van viatjar al nord d’Itàlia entre el 14 i el 16 de febrer i del d’un home de 28 anys resident a Barcelona que va viatjar a Milà del 20 al 23 de febrer. Tots tres es troben en estat lleu. Aquest diumenge al matí la conselleria ja havia confirmat tres casos més de Covid-19 a Catalunya, dos homes, un de 25 anys i resident a Barcelona i l’altre de 26 anys i resident a Milà. Tots dos van estar a Milà entre el 20 i el 26 de febrer. El tercer és una dona de 62 anys de l’Hospitalet de Llobregat que va estar en contacte amb un dels casos ja confirmats anteriorment.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha manifestat aquest matí que el coronavirus a Espanya es troba en una situació “continguda” i descarta elevar el nivell d’alerta.

Publicitat

En aquest sentit, ha precisat que el nombre d’identificats amb el Covid-19 és de 73 persones, la majoria dels quals, amb afectacions lleus, i només en 9 no se’n coneix l’origen.

Concretament, segons Simón, el 90% dels casos identificats són importants o amb vincles amb persones que l’han agafat fora. El Ministeri de Salut reunirà aquest dilluns les comunitats amb casos confirmats per avaluar les accions concretes que siguin “útils i factibles” i manifesta que el sistema està preparat per “qualsevol escenari”.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut