Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

S’aixequen les barreres de l’AP-7, l’AP-2, la C-32 i la C-33 després de dècades de pagament de peatges a Catalunya

A quatre hores que expiressin les concessions dels peatges s’han aixecat les barreres i s’ha permès accedir a les vies gratuïtament. Raquel Sánchez, la ministra de Transport, ja ha recordat que “s’hauran d’estudiar fórmules per al manteniment de les vies”

Avatar
Agències 01/09/2021
Les barreres del peatge de l'AP-7 a la Roca del Vallès, aixecades, el 31 d'agost de 2021

Les barreres de les autopistes AP-7, AP-2, C-32 i C-33 s’han aixecat a partir de les vuit del vespre d’aquest dimarts 31 d’agost del 2021, quatre hores abans de la data en què expiraven les concessions de les empreses que les gestionen. D’aquesta manera s’ha acabat amb un cicle de dècades en què els conductors del país han hagut de pagar per accedir a les vies de circulació ràpida. Els primers peatges a aixecar barreres han estat els de la Jonquera i la Roca del Vallès, i de forma progressiva s’hi han anat afegint la resta. Amb tot, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha recordat aquesta mateixa tarda, també des de la Roca, que caldrà estudiar fórmules per al manteniment de les vies.

De la seva banda, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat que l’Estat hauria de demanar perdó per “l’espoli” de 50 anys de peatges a les autopistes de Catalunya. “Avui no venim a donar gràcies a l’Estat. És l’Estat qui hauria de demanar perdó per l’espoli de 50 anys sense construir cap alternativa ni autovia gratuïta”, ha afirmat Puigneró aquest dimarts des del peatge de la Roca de l’AP-7, just quan coincidia amb l’aixecada de les barreres de pagament.

“Avui hem conegut de boca de la ministra la dimensió d’aquest espoli: 752 MEUR anuals”, ha apuntat el vicepresident, que ha anunciat que demà dimecres plantarà la titular de Transports, Raquel Sánchez, en la inauguració de l’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7.